Præsident Trump deltager i den nationale bønfrokost i 2019
Videnskab og teknologi

Trump skaber amerikansk AI-initiativ med udøvende orden

Præsident Trump deltager i den nationale bønfrokost i 2019

Præsident Donald Trump instruerer føderale agenturer til at fokusere på kunstig intelligens , har flere forretninger rapporteret.

Trump-administrationen opretter mandag det amerikanske AI-initiativ med en udøvende ordre, ifølge New York Times og Reuters .

Ordren inkluderer ikke specifik finansiering til initiativet, fortalte en administrationsmedarbejder afsætningsmulighederne på et konferencesamtale, men angiveligt vil han fokusere på fem områder:

  • Forskning og udvikling: Føderale finansieringsbureauer bliver bedt om at ‘prioritere AI-investeringer’ i deres tildelinger.

  • Ressourcetilgængelighed: AI-forskere skal have adgang til føderale data, algoritmer og computerbehandling.

  • Oprettelse af standarder: Standarder til at skubbe til udviklingen af ‘pålidelige, robuste, pålidelige, sikre, bærbare og interoperable AI-systemer’ vil blive fastlagt af Det Hvide Hus Kontor for Videnskab og Teknologi Politik og National Institute of Standards and Technology (NIST) .

  • Arbejderforberedelse: Bureauer vil træne folk til at forberede sig på de ændringer, der følger af AI (såsom automatisering), gennem lærepladser, stipendier og træningsprogrammer.

  • Internationale links: USA vil samarbejde om AI med andre nationer, men sikre, at teknologien udvikler sig på en måde, der fungerer med amerikanske ‘værdier og interesser.’

Nyheden kommer mindre end en uge efter Trumps anden Union , som var let på teknologi bortset fra en forbipasserende henvisning til administrationens infrastrukturplan.

AI er et fængslende begreb, der bredt beskriver computerens evne til at fungere mere som den menneskelige hjerne, skabe forbindelser og tegne indledninger på egen hånd i stedet for blot at arbejde ud fra et strengt sæt programmeringsinstruktioner. Blandt de teknologier, der har set store fremskridt på grund af AI, er ansigtsgenkendelse og digitale assistenter som Alexa og Siri.

Silicon Valley har investeret meget i AI i de senere år, men stien har ikke altid været let. Sidste oktober, for eksempel, trak Google sig tilbage fra konkurrencen om en Pentagon-cloud computing-kontrakt på 10 milliarder dollars og sagde, at den kunne komme i konflikt med dens principper for etisk brug af AI.

Trump forventes også denne uge at underskrive en udøvende ordre, der forbyder kinesisk telekomudstyr fra amerikanske trådløse netværk inden udgangen af februar.

Det Hvide Hus svarede ikke straks på en anmodning om yderligere kommentarer til det amerikanske AI-initiativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *