rover2
Videnskab og teknologi

NASAs mulighed rover for at få lidt sol, mens Mars støvstorm aftager

rover2

Situationen med NASAs Mars Opportunity rover, siden en massiv støvstorm omkransede Mars den 10. juni har fanget stargazers opmærksomhed overalt.

Spørgsmål bugner af roverens status, og hvorvidt det kan vågne op af dets sludder, da Martian-himlen mørklagt af støv. Mangel på sollys betød, at den solcelledrevne rover ikke kunne oplades.

Vil den lille Rover ringe hjem? Hvornår kan vi forvente at høre fra det igen? Er det … død? Åh gud. Vær sød at lade være. Kom nu lille fyr.

NASA har leveret en temmelig solid opdatering om muligheden for status, og bygger på den, de leverede tilbage den 17. august. Første ting for det første, muligheden for sundhed forbliver ukendt. Imidlertid er det sted, som muligheden for øjeblikket besætter, ikke længere indviklet af den planet-omringende støvstorm, der har plaget Mars siden slutningen af maj.

Det giver muligheden for at begynde at absorbere sollys fra sin plet i Mars 'Perseverance Valley. Man håber, at dette sollys giver roveren mulighed for at gå i gang med en automatisk gendannelsesprocedure – forudsat at den stadig har viljen til at fortsætte.

Foreløbig kan alt, hvad NASA kan gøre, vente. Men en blød frist for at høre tilbage fra den stille rover er blevet indført af mission ledere.

‘Hvis vi ikke hører tilbage efter 45 dage, vil teamet blive tvunget til at konkludere, at det solblokerende støv og den marteiske kulde har sammensværdet for at forårsage en eller anden form for fejl, hvor roveren mere end sandsynligvis ikke vil komme sig,’ siger John Callas, projektleder for muligheden fortalte det til NASA fredag .

Holdet vil fortsat passivt lytte til roverne i flere måneder efter, at den bløde tidsfrist er gået, fordi der er en chance for, at støvet, der har lagt sig på Opportunits solcellepaneler, vil blive pisket af en Martian-rengøringspersonale kendt som en ‘støvduvel’ .

Disse høje vejrhændelser har tidligere vist sig at sprænge alt støvet Opportunity's solpaneler før. Hvis det er grunden til, at muligheden ikke reagerer, er der en chance – en smule chance – for at en støvjævel kan løse det.

Den lille rover, der bare ikke vil stoppe, har rejst 28,06 miles, siden han landede på planeten i 2004 og rullede alt omkring Mars 'røde jord i 14 år. Den oprindelige mission var designet til at vare i kun 90 dage, så muligheden har overgået mere end 60 gange. Du kan fortsætte med at overvåge dens status på siden med opdateringsopdateringer .

Lad os håbe, at vi snart taler, mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *