Charli XCX ved, hvordan man får en stadionfest i gang. Billede: AAP Image / Richard Wainwright.
Music

Charli XCX krediterer Auto-Tune for sit pitch perfekte pop-live show

BRITISK pop-gamechanger Charli XCX er dronningen af samarbejde.

Med en misundelsesværdig kontaktliste, der løber fra Taylor Swift til David Guetta, er hendes seneste perfekte parring med den australske popprins Troye Sivan.

Deres nye singel 1999 stiger op på hitlisterne, når Charli starter den nyeste del af Swift's Reputation-verdensturné som en af koncertåbnerne.

Hendes samarbejde med Sivan blev udløst, da han gyngede op til en af hendes berømte åbne parter i Los Angeles.

Videoen indeholder sangere, der genskaber scener fra ikoniske 90-tals musikvideoer og film fra Spice Girls til Titanic, Britney Spears til The Matrix.

”Da vi filmet Titanic-scenen, kunne Troye og jeg ikke holde op med at grine; det var så sjovt, ”sagde hun.

”Han er sådan en drøm at arbejde sammen med.”

Charli smadrede på de globale hitlister med Icona Pop i 2012-krisen I Love It, fulgte op med hendes samarbejde med den australske rapper Iggy Azalea om Fancy og bekræftede hendes ankomst som en pop-power-spiller med sin single Boom Clap.

Siden da har hun været en af go-to-artisterne både for sit uhyggelige sangskribenttalent, men også hendes unikke spin på popmusik og skabte sange, hun ønsker at danse til i klubber.

Charli krediterer sin voldsomt loyale fanbase af Engle for at have advaret hende til kunstnere, hun måske ønsker at arbejde med, inklusive den stigende rapper CupcakKe.

Andre popstjernekammerater, hun har en tendens til at finde sig selv hoppe på spor med inkluderer Rita Ora, Zara Larsson, Tove Lo og MØ.

Charli XCX er en af pops gamechangers. Billede: David Swift.

Charli XCX er en af pops gamechangers. Billede: David Swift. Kilde: News Limited

”Der er et niveau af tillid mellem os alle, og med mig, hvor kunstnere føler sig mere behagelige med at gå ud af deres komfortzone, hvilket er virkelig fantastisk … Jeg er beæret over, at folk bare vil blive involveret,” sagde hun.

Charli har stået over for den ekstraordinære udfordring at vinde over titusinder af Swifties siden maj, da hun tiltrådte Reputation-turen.

Hun sagde, at Swift's invitation havde givet hende en sjælden mulighed for at overbevise flere popelskere om hendes egne superstjerner.

”Jeg føler, hvad hun siger, der virkelig lægger en masse vægt på sin fanbase, folk lytter virkelig til hende, hvorfor det er så fantastisk, at hun afgav sin første politiske erklæring den anden uge; hun er ekstremt intelligent, hun er ekstremt artikuleret og hun har en fantastisk platform, ”sagde Charli.

”Så hvis hun inviterer dig på turnéen, ved de, at hun vil have mig der sammen med Camila (Cabello) og Broods, og hvem der ellers deltager i turnéen.

”Jeg bliver ikke rigtig nervøs ved disse shows, og jeg er også en smule cocky i den forstand, at selvom dette stadion er fuld af mennesker, der ikke kender mig, ved jeg, at de kender mindst en af mine sange.”

”Og jeg er en god kunstner; Jeg kan vinde over en skare. ”

Taylor bankede på Camila Cabello og Charli XCX for hendes Omdømme-turné. Billede: Christopher Polk / Getty Images

Taylor bankede på Camila Cabello og Charli XCX for hendes Omdømme-turné. Billede: Christopher Polk / Getty Images Kilde: Getty Images

Uanset om det er Swifts publikum eller hendes egne engle på de intime klubfester, hun spiller i Sydney og Brisbane under Reputation-turen, kan du stole på at se en af de mest energiske popartister, der stiger en scene i 2018.

Hvordan hopper hun og synger på samme tid? Charli XCX skæmmes ikke for at indrømme, at hun ikke kunne leve uden tonehøjde-perfektionerende plug-in Auto-Tune, der er vidt brugt af pop- og hiphop-kunstnere som en vokaleffekt nu.

Charli XCX ved, hvordan man får en stadionfest i gang. Billede: AAP Image / Richard Wainwright.

Charli XCX ved, hvordan man får en stadionfest i gang. Billede: AAP Image / Richard Wainwright. Kilde: AAP

”Auto-tune er mit livs frelser; Jeg ser det ikke som en dårlig ting, ”sagde hun.

”Jeg ved, at der er denne stigma, at hvis du bruger auto-tune, er du ikke en rigtig kunstner.

”Jeg har ikke den stærkeste stemme, min stemme er god, når jeg fokuserer og koncentrerer mig, men jeg fokuserer ikke, når jeg optræder live, jeg fester.

”I studiet bruger jeg det som et værktøj til at udforske sangskrivning, og der er en masse kreative ting, du kan gøre med det.

”Det gør dig ikke mindre af en kunstner. Se på Travis Scott, han lyder fantastisk, og det lyder unikt for ham. ”

Omdømme-turen går til Marvel Stadium i Melbourne fredag, Sydney's ANZ Stadium den 2. november og The Gabba den 6. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *