amazon-corporate-kindle-læsning-9161
Internet

Amazons voksende omsætningsvækst viser tegn på aftagelse

Amazons år lange, meteoriske vækstrate kan endelig afkøle.

E-handelsvirksomheden rapporterede torsdag en omsætning på fjerde kvartal på $ 72,4 milliarder, en stigning på 20 procent og på toppen af virksomhedens vejledning fra oktober. Indtjeningen steg til 3 milliarder dollars, eller 6,04 dollars pr. Aktie, hvilket let slog analytikernes forventninger til $ 5,67 ifølge Yahoo Finance.

Men vejledningen til omsætningen i første kvartal var svagere end forventet, mellem $ 56 og 60 milliarder dollars, under Wall Street-forventningerne til 61 milliarder dollars. Det var andet kvartal i træk Amazon forudsagde en blødere omsætning end forventet.

Firmaets aktier faldt mindre end 1 procent efter, at markedet lukkede.

‘Vi føler, at vi havde et rigtig stærkt fjerde kvartal,’ sagde økonomichef Brian Olsavsky på en samtale med journalister torsdag. ”Detailhandelen var bestemt stærk.”

Virksomheden i oktober forudsagde en svag omsætning i feriekvartalet – dets største kvartal af året – skønt Olsavsky på det tidspunkt sagde, at han forventede ‘en stærk feriesæson.’ I december sagde Amazon, at det brød nye rekorder for helligdage – en meddelelse, som den har tendens til at gøre hvert år – men byder ikke så meget på detaljer.

I forkant af Amazons indtægtsmeddelelse var der masser af bekymringer for, at den 25-årige e-handelsfenom endelig begyndte at handle på sin alder. Det er sandt, at Seattle-behemoth fortsætter med at ramme mindst 20 procent vækst i omsætningen kvart efter kvartal – en enorm succes i betragtning af Amazons størrelse – takket være sin aggressive ekspansionsindsats. Men iagttagere i branchen forventede, at andre faktorer, såsom Whole Foods 'langsommere vækst, endelig ville indhente, hvilket får sit salg til at falde under denne 20 procentrate for første gang på over tre år, ifølge data udarbejdet af CSI Market . Denne gang skete det ikke.

Amazons sunde vækst er stadig misundelsen i detailverdenen, men dens langsommere omsætningsvækst – som var så høj som 43 procent i 2018 – signaliserer et bredere skift for virksomheden.

amazon-corporate-kindle-læsning-9161

For det første begynder lovgivningen i store antal endelig at gælde, hvilket gør det sværere for Amazon at opretholde så enorme procentvise spring. Virksomheden arbejder også på at forbedre sin rentabilitet efter år med geninvestering af milliarder af dollars tilbage i virksomheden. Det skulle glæde Wall Street, men også indikere, at Amazon muligvis ikke forfølger så mange nye projekter, som det har gjort før – selvom der stadig er masser.

Også Amazon's køb af langsomt voksende Whole Foods forventes at afveje dens robuste vækstrate. Derudover kan overhalingen af administrerende direktør og grundlægger Jeff Bezos ' planer om skilsmisse , der blev annonceret i denne måned, forårsage ny turbulens hos virksomheden. Men indtil videre har det ikke syntes at ske.

På den anden side bør virksomheden drage fordel af sin hurtigt voksende reklamevirksomhed, der fokuserer på at få detailhandlere til at betale for annoncer i Amazon for at forbedre deres online salg. Da Amazon kontrollerer 50 procent af e-handelsopkøb i USA, har flere sælgere et incitament til at gaffle over penge til disse annoncer. I 2018 tegnede Google sig for 37 procent af de digitale annonceudgifter i USA og Facebook tegnede sig for 21 procent, mens Amazon tog kun 4 procent ind, ifølge eMarketer.

‘Resultat i fjerde kvartal forventes at afsløre en annonceafspiller, der er på vej til i sidste ende at udfordre Facebook til nr. 2-stedet,’ sagde eMarketer-analytiker Monica Peart i en erklæring forud for indtægtsmeddelelsen. ‘Det er også langsomt at skære væk ved søge-annonce dollars, der engang gik til Google.’

Annoncevirksomheden omsatte 3,4 mia. Dollars i omsætning, næsten dobbelt fra året før.

Amazon Web Services – der leverer cloud-computing-tjenester til blandt mange andre Netflix, Samsung og NASA – fortsatte med at være en anden stor indtægtsforøgelse, hvor segmentet havde en vækst på 45 procent.

Olsavsky sagde på et opkald med analytikere, at han forventer, at virksomhedens udgifter til ting som lagerplads og medarbejdere stiger i år, efter at Amazon bremsede ned sine kapitaludgifter i 2018. Det kan trække Amazons nylige store spring i profit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *