Alle hellige: 'Vi er som familie.'
Music

Alle hellige: Inde i deres bitter splittede og usandsynlige comeback

DE var en af de største popgrupper i slutningen af 90'erne og tilbød et uber-cool alternativ til de tegneseriefulde Spice Girls, da de blokerede for et uangennemtrængeligt antal hitsingles: I Know Where It's At, Never Ever, Pure Shores, Black Coffee .

Men lige så hurtigt som de steg til toppen, imploderede All Saints, og det britiske firestykke splittede i to stridende fraktioner midtvejs gennem promovering af deres andet album.

På en eller anden måde – 17 år efter den bitre splittelse – er alle hellige tilbage sammen, frigiver ny musik, turnerer Australien næste år og glæder sig over den slags andenakt popgrupper er sjældent til rådighed.

”Vi faldt ud på grund af en masse ting, der foregik omkring os. Vi måtte genopdage vores venskaber, før vi kunne genforenes. Vores venskab kom altid først, ”fortæller den ene halvdel af bandet, canadiskfødte søstre Natalie og Nicole Appleton, til news.com.au.

(En note: Appleton-søstrene både ser og lyder utroligt ens ud, hvilket gør det næsten umuligt for denne reporter at dechiffrere, hvilken der faktisk taler i løbet af vores tre-vejs telefonsamtale. “Appletons” skal gøre.)

Alle hellige omkring 2018, fra venstre: Natalie Appleton, Shaznay Lewis, Mel Blatt og Nicole Appleton.

Alle hellige omkring 2018, fra venstre: Natalie Appleton, Shaznay Lewis, Mel Blatt og Nicole Appleton. Kilde: Leveres

Bandets sammenbrud var brændte jordforhold: Appleton-søstrene udsendte endda en alt-sammen bog, sammen , i 2002, hvor de løftede låget på lagene med dysfunktion og rivalisering, der eksisterede mellem dem og de to andre medlemmer, Mel Blatt og gruppens primære sangskriver Shaznay Lewis.

Det var et bombeskall læst, da duoen detaljerede det enorme pres, de levede under, da de kæmpede med deres ny fundne berømmelse. Den mest chokerende åbenbaring: Nicole var blevet tvunget til at afbryde den forlovede Robbie Williams 'baby på grund af pres fra hendes pladeselskab, ivrig efter at holde bandets momentum i gang.

”Jeg blev forfærdet, krænket af, hvad jeg følte var kraften i en branche, der får en kvinde til at ofre sit barn for at holde et band sammen,” skrev hun, og afslørede, at aborten næsten drev hende til at tage sit eget liv. ”Det, der betyder noget, var vores succes og vores evne til at tjene penge.”

Fire år efter denne bog blev udgivet, lappede alle hellige tingene op og gjorde deres første forsøg på et comeback. Deres genforening i 2006 var kortvarig, men det fødte måske deres mest undervurderede album, Studio 1 .

De havde underskrevet en million pund for at genforenes, før de endda havde indspillet en note af musik, og de følte det velkendte pres endnu en gang.

De så altid lunefulde ud i deres reklamebilleder. Det viser sig, de var elendige.

De så altid lunefulde ud i deres reklamebilleder. Det viser sig, de var elendige. Kilde: News Corp Australia

”Det skete ikke på den rigtige måde. Vi blev underskrevet først, og så måtte vi lave musikken, som ikke rigtig fungerede godt for os. Med vores første album havde vi musikken skrevet, og der var ikke noget pres. Jeg tror, at det hele bare kom til det forkerte tidspunkt og af de forkerte grunde, ”siger Appletons nu om den ulykkelige genforening.

De blev opløst igen, mens bandet forblev i dvale indtil 2014, hvor fjerderne forenede sig for at støtte Backstreet Boys på en turné i England. Det var en tå i vandet, og yderligere datoer fulgte snart. I 2016 udgav All Saints deres første album på et årti, Red Flag, for at overvælde anmeldelser.

Tjek comeback single One Strike : Brooding-vers, et anthemisk kor og en sikker-brand konkurrent til en nummer én singel, hvis de frigav det i 1998.

Søstrene sagde, at tilføjelse til deres slanke back-katalog var en prioritet, når de genforenes: ”Altid i vores band har det handlet om at lave ny musik, ikke bare gå ud og spille vores gamle hits.

”Vi elsker selvfølgelig vores gamle hits, og vi elsker at turnere dem, fordi vi aldrig rigtig har turneret meget. Men vi vokser altid som et band, og jeg synes altid, det er vigtigt for os at lave ny musik. ”

Deres seneste album, Testamente, ser dem endda genforene med producenten, der er ansvarlig for deres allerbedste sang, det skinnende, solkysede UK nummer et Pure Shores. William Orbit vendte tilbage for at producere deres seneste singel After All ; med hans varemærke, som blinkede synths oversvømmer banen, kunne det være Pure Shores ældre, klogere søster.

Det viser sig, at den legendariske producent ikke tog meget overbevisende om at vende tilbage til folden.

”Vi er ude en aften og stødte tilfældigvis på ham,” sagde Appletons. ”Vi mindede om… han havde ikke arbejdet i et stykke tid, han tog noget tid ud. Vi foreslog at gøre noget sammen, og hans ansigt lyser op. Det var sådan en dejlig reaktion: øjeblikkelig glæde. Før vi troede var vi alle sammen tilbage i studiet, og han arbejdede med sin magi. ”

Bandet omkring 2006, deres dårlige skæbne første forsøg på et comeback.

Bandet omkring 2006, deres dårlige skæbne første forsøg på et comeback. Kilde: News Corp Australia

Denne gang kommer Alle hellige til at gøre en masse af de ting, de ikke har gjort før – som turné. (En planlagt verdensturné i 2001 blev blandet, da bandet faldt fra hinanden.) Deres sommerlige australske besøg i 2019, sammen med headlining-shows med Bo Selecta selv Craig David og udførelse af udendørs konserter i vingårde i hele Australien, vil være deres første koncerter i Australien – nogensinde.

”Det er noget, vi altid har ønsket at gøre, og vi ENDELIG gør det. 18 år, ved du? Vi udførte en masse promo tilbage i slutningen af 90'erne, men vi kom faktisk aldrig til at lave shows. ”Sagde de.

”Vi havde det sjovt i Australien (de besøgte vores kyster til et kort promo-besøg i 1998) og vi ville altid vende tilbage.”

Og selvom deres singler ikke generer toppen af hitlisten i disse dage, sagde søstrene, at fem albums dybt og med bandmedlemmerne alle mødre i 40'erne, har målposterne til succes ændret sig.

”Succes for os nu er at have et godt album og få det godt modtaget. Anmeldelserne af dette album, feedback fra fansen – vi kunne ikke have bedt om mere. Å turnere og se fans synge ordene til de nye sange tilbage på os – det er vi glade for. Vi summer. ”

Se slutningen af 90'erne var en anden tid, modemæssigt.

Se slutningen af 90'erne var en anden tid, modemæssigt. Kilde: AP

Og i Lewis har bandet et hemmeligt våben – en kvinde, der tilsyneladende ikke er i stand til at skrive en dårlig sang (og som faktisk har en sidelinjekarriere, der kaster ud mordermelodier til sådan som Sugababes og Little Mix). Hun skrev eller co-skrev alle 13 sange om testamentet.

”Shaz holder bare ikke op med at skrive, hun er som en maskine. Der kommer ny musik i fremtiden … et trin ad gangen. Shaz var i brand med dette album, så vi lod hende gå og gøre hendes ting. Vi ville bare have det bedste album til os, og hun leverede, ”sagde de.

Men selv hvis det hele tørrer op – hits, fans, ture – insisterer søstrene på, at én ting vil forblive: det nu uknuselige venskab mellem Nat, Nic, Mel og Shaz.

”Gud, absolut. Vi elsker hinanden. Vi har kendt hinanden for længe! ”Sagde de.

”Hvis det hele stoppede i morgen, ville vi stadig være de nærmeste venner. Vi er familie nu. ”

Alle hellige: 'Vi er som familie.'

Alle hellige: 'Vi er som familie.' Kilde: Leveres

Alle hellige spiller fem R&B Vine Days- datoer med Nelly, Craig David, Amerie og Yo! Mafia over hele Australien i februar 2019.

De spiller også co-headlining shows med Craig David i Sydney, Canberra og Gold Coast under besøget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *